Επ. 1: Πόσα ξέρουμε για το «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο»;

Άκου τώρα στο αγαπημένο σου app

spotify
apple podcast
Google Podcasts
Pocket Casts
castbox
Soundcloud

Σύνοψη επεισοδίου

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της διατροφής μας, το ελαιόλαδο, είναι ταυτόχρονα και ένας γνωστός-άγνωστος της κουζίνας μας. Πόσα ξέρουμε για τις ποικιλίες του, για τα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και για τα ελαττώματα στην οσμή και τη γεύση που μπορούμε να ανιχνεύσουμε; Η Αννίτα Ζάχου συνομιλεί με τον καθηγητή Βασίλη Δημόπουλο, διευθυντή του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Μια διαφωτιστική συζήτηση για το πώς πρέπει να αποθηκεύουμε και σε πόσο χρόνο να καταναλώνουμε το ελαιόλαδο και γιατί «το λάδι από το χωριό» μπορεί να αποδειχθεί επισφαλές.

Υπόλοιπα επεισόδια

Εγγραφή στο Newsletter

Τι είναι τα cookies;

Τα cookies είναι μικρά κομμάτια πληροφορίας (αρχεία), με τη μορφή απλού κειμένου, που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας (ή σε άλλες συσκευές με πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως ένα smartphone ή tablet) όταν επισκέπτεστε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο. Τα Cookies δεν προκαλούν κάποια βλάβη στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, αλλά ούτε και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτόν. Χωρίς αυτά, οι προσωπικές σας προτιμήσεις θα ήταν αδύνατον να αποθηκευτούν και κάθε φορά που θα μπαίνατε σε μία ιστοσελίδα, θα ήταν σαν να μπαίνατε για πρώτη φορά.