Stefanos εναντίον όλων

Οσονούπω θα έχουμε και αλλαγή στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι; Θα είναι το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση σε κάθε εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή αν κερδίσει η αντιπολίτευση, ας το πούμε έτσι, η Γεροβασίλη κτλ.,το σίγουρο είναι ότι οι 15 βουλευτές που είναι με τον Κασσελάκη θα φύγουν. Και το αντίστροφο. Αν κερδίσει… 
Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει διάσπαση. Όχι στη Βουλή είναι δεδομένο, δηλαδή, εγώ μίλησα με βουλευτές από τη μια και από την άλλη μεριά. Είναι απλώς θέμα χρόνου. Δηλαδή θα γίνει σε 4 βδομάδες, σε 5 βδομάδες. Όλοι, οι του Κασσελάκη, θα πρέπει να πούμε, ότι θέλουν τις εκλογές -το διαρκές συνέδριο δηλαδή που δεν θέλει εκλογή συνέδρων, βγαίνουν αμέσως δηλαδή, ξέρουμε τους καταλόγους- να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα για να προλάβουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη μεριά, αυτοί που ρίξανε τον Κασσελάκη από ό,τι φαίνεται θέλουν να το καθυστερήσουν λίγο και θα το καθυστερήσουν, γιατί δεν έχουν βρει ποιος θα είναι ο αρχηγός. 
Αυτή τη στιγμή η Κουμουνδούρου διοικείται από τον κ. Παππά, από την κα. Σβίγκου, η κομματική στρατιωτίνα και από την κα.Γεροβασίλη ατύπως, επειδή εκπροσωπεί την αντιπολίτευση ας πούμε και το ρεύμα εναντίον του Κασσελάκη, αλλά αρχηγός δεν υπάρχει. 
Και δεν θα συμφωνήσω απολύτως με αυτό που ακούστηκε ότι η κα.Γεροβασίλη είναι έτοιμη να ξαναμπεί μπροστά. Θυμάται την ήττα. Είναι πολύ πρόσφατη και πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να το αποφύγει. Ποιος όμως; Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή τη στιγμή μια φανερή λύση που να συσπειρώνει την αντιπολίτευση στον κ.Κασσελάκη, ο οποίος αυτές τις μέρες μονάζει, δεν μιλάει με κανέναν από τους συνεργάτες του. 
Είναι λογικό, βέβαια, να χρειάζεται χρόνο γιατί δεν περίμενε ότι τελικά θα τον ρίξει η Κεντρική Επιτροπή. Τα  λάθη του Κασσελάκη τα έχουμε πει πολλές φορές. Αλλά υπάρχει και ένα δημοκρατικό παράδοξο στην όλη ιστορία. Δηλαδή ο Κασσελάκης βγήκε με 75.000 ψήφους από τον λαό πριν ένα χρόνο και έπεσε από 160 στελέχη Κεντρικής Επιτροπής που είχαν εκλεγεί με κάποιες εκατοντάδες ψήφους. Είναι ένα παράδοξο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα δείγμα υγιούς δημοκρατικής δραστηριότητας σε ένα κόμμα.