Ελεάννα Παπαδοκωστάκη
ΕΛΕΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΚΩΣΤΑΚΗ (1)

Στο podcast που κάνουμε με τον Γιώργο θα μιλήσουμε για το sex και ό,τι
σχετίζεται με αυτό.

Το podcast της

SEX-EDUCATION

Ακολούθησέ την

facebook
instagram
Τι γινόταν στον κόσμο την ημέρα που γεννήθηκες;
Πιστεύω τίποτα το τρομερό. Τα παιδιά θα ετοιμάζονταν για το νέο σχολικό έτος και οι άνθρωποι θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένοι που ο κόσμος δεν καταστράφηκε με την αλλαγή της χιλιετίας.
Ποιο χάρισμα ή πιο ταλέντο θα ήθελες να έχεις;
Θα ήθελα να μπορώ να πιάνω εύκολα συζητήσεις με άλλους ανθρώπους και να μπορώ να κάνω τους άλλους να γελάνε.
Τι θα αποκτούσες μια μέρα που όλα θα ήταν δωρεάν για σένα;
Αεροπορικά εισιτήρια για οποιοδήποτε προορισμό, οποιαδήποτε στιγμή.
Ποιες είναι οι πρώτες ραδιοφωνικές σου μνήμες;
Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι ακριβώς. Σίγουρα είχα ακούσει την Λιλιπούπολη. Και εννοείται το playlist του Εasy με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που σχεδόν δεν αλλάζει από μέρα σε μέρα.

 

Συζείς με κάποιο τετράποδο;
Συζώ με ένα μικρό, φουντωτό και σύντομα (αν κρίνω από το πόσο τρώει) χοντρό γατί, την Ιάνθη. Ξέρω… το όνομα μπορεί να εκπλήξει δυσάρεστα κάποιους. Αλλά πιστέψτε με, της πηγαίνει!
Τι έχεις κάνει από γυμναστική και άθληση την τελευταία εβδομάδα;
Στην ίδια ερώτηση πριν την καραντίνα θα απαντούσα «τίποτα». Αλλά τότε ξεκίνησα γυμναστική και έγινα πολύ καλή φίλη με την Chloe Ting. Σας την προτείνω.

 

Σε ποιο ιστορικό γεγονός θα ήθελες να ήσουν παρούσα; Τι θα έκανες;
Στη δίκη του Σωκράτη, για να του πω ότι 2000 χρόνια μετά θα συζητείται ακόμα και θα βασανίζει πολλούς τελειόφοιτους στις πανελλήνιες.

 

Αν έφευγες ταξίδι για πολύ καιρό, ποια δέκα πράγματα θα έβαζες στο σακίδιο σου;
Κινητό, ακουστικά, powerbank (γιατί χωρίς αυτό σύντομα τα παραπάνω θα μου ήταν άχρηστα), βιβλία, τη γάτα μου, φωτογραφική μηχανή, πολύ καφέ, ρούχα και 2-3 φίλους.
Αν όλες οι δουλειές είχαν τον ίδιο μισθό και τις ίδιες ώρες εργασίας, ποια
δουλειά θα διάλεγες να κάνεις;
Θα ήθελα να ταξιδεύω και είτε να γράφω, είτε να φτιάχνω ταινίες για ενδιαφέροντα τοπία ή ανθρώπους που θα συναντώ. Διαφορετικά οινοποιός.
Το αγαπημένο σου σύνθημα; Στίχος; Μότο;
Λέει ο Μίλτος Πασχαλίδης στις Περσείδες: «Δεν πέφτουνε χρυσάφι μου τα κάστρα με ευχές, ούτε ξυπνούν τα όνειρα στις μαύρες τις οθόνες». Και μετά βλέπω το screentime μου και απογοητεύομαι.
Τι δεν αντέχεις στον ιντερνετικό κόσμο;
Πολλά πράγματα. Το cancel culture, το ότι όλοι έχουμε γνώμη για τα πάντα και τα 2-3 παραπάνω χέρια ή πόδια που προκύπτουν από το photoshop.
Στρώσε ένα τραπέζι για τους φίλους σου.
Σε μία αυλή κάπου κοντά στην θάλασσα, πολύχρωμο τραπεζομάντηλο, ξύλινες καρέκλες, σαλάτες με πολλή φέτα και λαχανικά από το περιβόλι του παππού στην Κρήτη. Και εννοείται καλή μουσική και κρασί!
Σε ένα μεγάλο ταξίδι με αυτοκίνητο τι μουσική θα άκουγες;
Θα ξεκινούσα με Σαββόπουλο, Πασχαλίδη, Παπακωνσταντίνου και Φοίβο. Μετά Beatles, Fleetwood Mac, Stevie Wonder και Ρόδες, Σάκη, Mac Miller και Run the Jewles (για να μην το παίζω ψαγμένη).
Τι έχεις πάνω στο κομοδίνο σου; Βιβλία; Φωτογραφίες; Κρέμες;
Κάποια βιβλία που λέω στον εαυτό μου ότι θα διαβάζω πριν κοιμηθώ, αντί να κάθομαι στο κινητό, αλλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα. Φωτιστικό και κάτι αρώματα.
Η πιο ενοχλητική ερώτηση ή παρατήρηση που σου έχουν κάνει;
Όταν μαλώνω με τον αδελφό μου, αντί να απαντάει σε αυτό που του λέω, σχολιάζει την φωνή μου (που όντως ανεβαίνει λίγο πιο ψηλά) και με εκνευρίζει ακόμα περισσότερο.
Κρατάς αρχεία; Εκτός από βότσαλα από παραλίες τι άλλο μαζεύεις;
Κρατάω τα εισιτήρια από τις συναυλίες που πηγαίνω, τις κάρτες που μου γράφουν οι φίλοι μου, εισιτήρια από ταξίδια και φωτογραφίες.
Ανοίγεις το πρωί το κινητό σου. Τι κοιτάς πρώτο; Social media; Email και
μηνύματα; Ή ενημερωτικά site;
Κοιτάω τα social media, βγάζω φωτογραφίες την γάτα μου που κοιμάται, διαβάζω το Morning Sheet των NYT για να δω τι άλλο έγινε στον κόσμο το 2020 (δεν μένουν πολλά).
Γιατί τώρα podcast;
Γιατί άκουγα τα τελευταία χρόνια podcasts του εξωτερικού και μόλις ήρθε η ευκαιρία ένιωσα ότι και εδώ μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα και να αρχίσει να τα ακούει περισσότερος κόσμος.
Τι θα μάθουμε από εσένα στο δικό σου podcast ή στο αγαπημένο σου podcast;
Στο podcast που κάνουμε με τον Γιώργο θα μιλήσουμε για το sex και ό,τι σχετίζεται με αυτό.
Πες αυτό που ήθελες και δεν χώρεσε στις προηγούμενες 19 απαντήσεις.
Όταν έψαχνα τι γινόταν στον κόσμο την ημέρα που γεννήθηκα μήπως βρω καμιά τρομερή ιστορία είδα ότι ακριβώς 9 χρόνια αργότερα ειπώθηκε το κλασικό πλέον “Λεφτά υπάρχουν”. Τι άλλο χρειάζεται;

 

Δες τι απάντησαν

Άντρη Κωνσταντίνου
Σωτήρης Βαλάρης
Νίκη Λυμπεράκη
Βασίλης Σκουντής