ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΙΟ!

Δημοσιεύτηκε στις 27/03/20

 

Το SolidarityNow σε συνεργασία με το pod.gr απαντούν στα πιο συχνά ερωτήματα προσφύγων και μεταναστών σχετικά με τον Covid-19.

Στο SolidarityNow αναγνωρίζοντας τον ρόλο, την ευθύνη μας και την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισής μας στις επείγουσες κοινωνικές συνθήκες, συνεργαζόμαστε με το pod.gr, την πλατφόρμα των ελληνικών podcast, και ξεπερνάμε μαζί το γλωσσικό εμπόδιο στην ενημέρωση προσφύγων και μεταναστών.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και για τη χώρα μας, όλοι είμαστε μαζί αντιμέτωποι με την πανδημία του κορωνοϊού,  και ταυτόχρονα, είμαστε ή, πρέπει να είμαστε και όλοι ίσοι στην ενημέρωση. Μέσα από αυτή τη νέα συνεργασία μας εξασφαλίζουμε για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν μιλούν ελληνικά, την εύκολη πρόσβασή τους  στην ενημέρωση για την πρόληψη και την προστασία τους.

Με τον τίτλο «FAQs for Migrants – Spread the News, not the virus» θα δημοσιοποιηθεί το προσεχές διάστημα, μία  σειρά φωνητικών άρθρων σύντομης διάρκειας -podcast- σε 4 διαφορετικές γλώσσες (Αραβικά, Φαρσί, Αγγλικά, Γαλλικά). Με αυτό τον τρόπο αξιοποιούμε την τεχνογνωσία της ομάδας του pod.gr και τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, και διαθέτουμε σε όλους χρηστικές πληροφορίες αλλά και προτάσεις για άλλα θέματα που σχετίζονται με τις συνέπειες που προκαλούνται  εξαιτίας της πανδημίας. Οι χρήστες το μόνο που απαιτείται να έχουν είναι ένα κινητό τηλέφωνο και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Από σήμερα είναι «στον αέρα» το 1ο επεισόδιο των podcast με τίτλο «Μείνε Ασφαλής» και περιλαμβάνει τα 8 βασικά μέτρα προστασίας και πρόληψης από τον κορωνοϊό με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μπορείτε να το ακούσετε από το κανάλι του SolidarityNow στο YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL3_NlSfsgtzR6_sOKGaN_HmFCTRhICPEi,

από την ιστοσελίδα της οργάνωσης, https://www.solidaritynow.org/podcasts/ και από το pod.gr, https://pod.gr/.

«Πώς θα το ακούσω» | Επιπλέον οδηγίες για την ακρόαση των podcast:

Ο απλούστερος τρόπος να ακούτε podcast είναι από το κινητό σας. Μπείτε στο Playstore και κατεβάστε οποιαδήποτε δωρεάν εφαρμογή για podcast. Spotify, Google Podcasts, Podcast Addict, Pocket Casts. Αναζητήστε μέσα στην εφαρμογή της προτίμησής σας το “pod.gr” και θα βρείτε όλα τα podcast της ομάδας του Pod. Αν έχετε iphone, η εφαρμογή είναι προεγκατεστημένη στη συσκευή σας κι έχει ένα μωβ εικονίδιο. Κάνετε κι εκεί αναζήτηση και βρίσκετε τα αγαπημένα σας ελληνικά podcast εύκολα και γρήγορα.